Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

«Έχτισαν» την πύλη του Δρομοκαΐτειου οι εργαζόμενοι

από tvxs



Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου, οι οποίοι σε μια συμβολική κίνηση έχτισαν ένα τείχος στην πύλη του νοσοκομείου.
«Η λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο είναι ο στυλοβάτης της ψυχικής υγείας, βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας πως ετησίως γίνονται 3.000 εισαγωγές ασθενών και 15.000 ασθενείς επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση οδηγούν την ψυχική υγεία σε οριακό σημείο, με επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι, που θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 2 Δεκεμβρίου, καλούν το υπουργείο Υγείας να ενσκήψει στα προβλήματα της ψυχικής υγείας και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιήσεων.



+ από thepressproject

Σε συμβολικό «χτίσιμο» της εισόδου του Δρομοκαΐτειου έχουν προχωρήσει από το πρωί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του ψυχιατρείου. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αδυναμία να εξυπηρετήσουν ασθενείς λόγω υποχρηματοδότησης

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «το ΕΣΥ απαξιώνεται, συρρικνώνεται, ιδιωτικοποιείται και φυσικά η ψυχική υγεία δεν έχει μείνει στο απυρόβλητο.

«Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με την υποχρηματοδότηση να αποτελεί κυρίαρχη επιλογή, εγκαταλείπει την ψυχική υγεία στην τύχη της και μεταβιβάζει το βάρος της περίθαλψης στους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους», ανέφερε μιλώνστας στον τηλεσταθμό Mega, το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Υποστήριξε ότι το νοσοκομείο κινδυνεύει με κατάργηση από τη συστηματική απαξίωσή του και τόνισε ότι οι εισαγωγές ασθενών υπερδιπλασιάστηκαν τον τελευταίο καιρό, δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά υγειονομικού υλικού και το προσωπικό αποδεκατίστηκε.

Το Δρομοκαϊτειο δέχεται πάνω από 3.000 εισαγωγές ανά έτος και 15.000 εξωτερικούς ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου