Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου γκρέμισε σπίτι για ψυχικά ασθενείς και χρέωσε 'τα σπασμένα' στο δήμο

από news247



Ο Δήμος Ωραιοκάστρου κάλυψε προσωπικές δικαστικές οφειλές του θερμόαιμου Δημάρχου, που φαίνεται σε βίντεο να προτρέπει πολίτες να χρησιμοποιήσουν βία εναντίον προσφύγων για το θέμα του σχολείου, είχε σύμφωνα με την "Αυγή" 'σπάσει' οίκημα που επρόκειτο να φιλοξενήσει ξενώνα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Με 228.000 ευρώ χρέωσε τους πολίτες του Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος της πόλης, αφού αυτοί πλήρωσαν τα σπασμένα από παλιότερους τραμπουκισμούς και καταστροφές για τις οποίες είχε καταδικαστεί ο «γαλάζιος» Αστέριος Γαβότσης.
Μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση της αντίδρασης της δημοτικής αρχής στη λειτουργία σχολείων για πρόσφυγες μαθητές, αλλά και το βίντεο στο οποίο ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου προτρέπει δημότες σε χρήση βίας, η εφημερίδα "Αυγή" δημοσιεύει νέα στοιχεία για μια παλαιότερη υπόθεση, στην οποία ο Αστέριος Γαβότσης, φαίνεται να ακολούθησε την ίδια τακτική. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν από έξι χρόνια, ο "γαλάζιος" Δήμαρχος είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε οίκημα που επρόκειτο να φιλοξενήσει ξενώνα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική αποζημίωση 228.000€. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, ο δήμαρχος χρέωσε το πρόστιμο στο δήμο Μυγδονίας (που στη συνέχεια ενσωματώθηκε στο δήμο Ωραιοκάστρου) και το ποσό πληρώθηκε τελικά από τους πολίτες.
Η επίθεση στην οικία που θα φιλοξενούσε τον ξενώνα έγινε τον Οκτώβριο του 2003, ενώ είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής που καλούσε από τα μεγάφωνα τους κατοίκους έξω από την εν λόγω κατοικία και τους ζητούσε να αποκλείσουν το δρόμο. Όπως ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο, "μόλις ενημερώθηκε ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο για την ενοικίαση αυτή ξεσηκώθηκαν κι άρχισαν να κάνουν ζημιές. Δεν ξέρω ποιος έβαλε τη φωτιά. Έσπασαν τα τζάμια, τα κάγκελα από τη σιδερένια περίφραξη. Μάλλον με γκρέιντερ μπήκαν στην αυλή του σπιτιού. Στην είσοδο έβαλαν λάσπες και μπήκαν μέσα κι έσπασαν τα τζάμια, τα καλοριφέρ, μας έκοψαν το νερό, έσκαψαν μπροστά στην είσοδο...".
Όπως αναφέρει το άρθρο, ο δήμος τροποποίησε τον προϋπολογισμό του προκειμένου να εντάξει τα έξοδα που όριζε η δικαστική αποζημίωση και να αποπληρωθεί από το σύνολο των δημοτών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ο ξενώνας δεν λειτούργησε ποτέ.
Ο Δήμαρχος μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε μάλιστα πως το δημοσίευμα της εφημερίδας "σαφέστατα ισχύει". "Οι κάτοικοι πήραν την τύχη στα χέρια τους. Πήγαν και έσκαψαν και έκαναν αναχώματα και είπαν ότι συμφώνησε ο Δήμαρχος" σημείωσε επιπλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου