Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων

από ertopen

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ


Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην παύση λειτουργίας των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων (ΠΨΚ) του ΚΕΘΕΑ  πραγματοποίησε στο υπουργείο Υγείας το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στην Απεξάρτηση, με τη συμμετοχή εργαζομένων από το χώρο της απεξάρτησης, εκπρόσωπων του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και των Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ» και ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».

Η παράταση λειτουργίας των ΠΨΚ, που είχε δοθεί στις αρχές του έτους, λήγει την ερχόμενη Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, χωρίς να έχει διασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας τους και το μέλλον των εργαζομένων και των αποδεκτών των υπηρεσιών τους.

Με απόφασή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ έχει προκηρύξει
τετράωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη (12 μ.-4 μ.μ.) 
υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν μπορεί να διακόπτουν τη λειτουργία τους όχι μόνο εξαιτίας των θέσεων εργασίας που χάνονται, αλλά πρωτίστως εξαιτίας των υπηρεσιών προς την κοινωνία που εξαλείφονται. Ζητάμε σταθερή υποστήριξη των ατόμων με διπλή διάγνωση. Συνεχή λειτουργία των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ».

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των συγκεντρωμένων με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, ο υπουργός δήλωσε ανενημέρωτος και αναρμόδιος να απαντήσει στα ζητήματα που του τέθηκαν για συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων και την απόλυση των 40 περίπου εργαζομένων με πρόσχημα τη λήξη των συμβάσεών τους. Δήλωσε, επίσης, πως δεν γνώριζε κάτι ούτε για την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και δίνει πλέον τη δυνατότητα στο ΚΕΘΕΑ να κάνει προσλήψεις εργαζομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Υπερασπίστηκε, μάλιστα, την πολιτική της κυβέρνησής του, που επιχειρεί με μπαλώματα και εργαζόμενους-λάστιχο να καλύψει τα κενά στο δημόσιο τομέα Υγείας και υπεραμύνθηκε των ελαστικών μορφών εργασίας, δηλώνοντας ότι «χάρη σε αυτές δεν έχει γκρεμιστεί το σύμπαν». Αναρωτήθηκε, αν το ΚΕΘΕΑ έχει χρήματα για να προβεί σε προσλήψεις εργαζομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, εφόσον τώρα του δίνεται αυτή η δυνατότητα, προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν δεν έχει, το υπουργείο μπορεί να διαθέσει κονδύλια γι’ αυτό το λόγο (και όχι για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως πραγματικά έχουν ανάγκη τέτοιου είδους δομές). Στο τέλος δεσμεύτηκε να ενημερωθεί και να απαντήσει τηλεφωνικά μέχρι το βράδυ.

Εμπαιγμό από το υπουργείο καταγγέλλει η Επιτροπή

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σημειώνει ότι «είναι φανερό πως πρόκειται για εμπαιγμό από την πλευρά του υπουργείου, που ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους οργανισμούς καταπολέμησης των ναρκωτικών, προσπαθεί να τις αποκρύψει φιλοτεχνώντας το προσωπείο της κοινωνικής ευαισθησίας και αξιοποιώντας το χιλιοπαιγμένο επιχείρημα της “καμένης γης”. Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, συνολικά στο χώρο της απεξάρτησης, τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων και οι οικογένειές τους οφείλουν να προβληματιστούν, να κρίνουν με βάση τις ανάγκες τους και να πάρουν θέση, μαζί με τα σωματεία τους και τους συλλόγους τους, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας που καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ την Τετάρτη και στη συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο χώρο του Πολυδύναμου Ψυχοδιαγνωστικού Κέντρου Αθήνας, Θεμιστοκλέους 39, στη 1 μ.μ.

Να ακυρώσουμε στην πράξη την επιχείρηση εκτόνωσης της αντίδρασης των εργαζομένων με κινητοποιήσεις "για την τιμή των όπλων" με τη μαζική συμμετοχή μας στη στάση εργασίας και να καλέσουμε να πορευτούμε όλοι μαζί στο υπουργείο Υγείας, απαιτώντας:

Καμία απόλυση! Μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στον Οργανισμό σε συμβάσεις αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης!

Αδιάκοπη συνέχιση της λειτουργίας των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου