Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Δαφνί: Μαζική η ανταπόκριση του κόσμου στη συναυλία ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρείων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

από 902.gr

Περισσότεροι από 1.500 κάτοικοι και εργαζόμενοι είπαν -υπό τους ήχους μουσικής και τραγουδιών- «Όχι στο κλείσιμο των ψυχιατρείων», στη συναυλία που οργάνωσε σήμερα Δευτέρα 6 Οκτώβρη, το βράδυ, ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στην είσοδο του ψυχιατρείου.
Στη συναυλία, που χαιρέτισε ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων Ν. Παναγούλης, συμμετείχαν και τραγούδησαν οι καλλιτέχνες: Αλκαίου Λένα, Ανδρεάτος Γεράσιμος, Ανεστόπουλος Θάνος («Διάφανα Κρίνα»), Δήμας Βασίλης, Θαλασσινός Παντελής, Λέκκας Βασίλης, Παρίσης Κώστας («Υπόγεια Ρεύματα»), Σαρρής Γιώργος, Στίγκα Θεοδοσία, Χατζηευσταθίου Σταμάτης, ενορχήστρωση από τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη. Συγκροτήματα: «ΑΜΥΜΩΝΗ» - τα κορίτσια της Αμυμώνης με τη Μουσικοθεραπεύτρια, Ευαγγέλλου Πελίνα - «Ρεμπετοκαφενές» (Αιγάλεω), «Υπεραστικοί», Μουσικό συγκρότημα 18 ΑΝΩ και Μουσικό συγκρότημα Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων - Φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Ποιήματα απήγγειλαν οι ηθοποιοί Καραγιώργης Νίκος και Παπαδημητρίου Μάνια. Πιάνο έπαιξε ο Γραικούσης Άρης.
Το κλείσιμο των ψυχιατρείων -έχουν μείνει 4 απ' τα 9- προωθεί η συγκυβέρνηση στα πλαίσια της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λεγόμενη «ψυχιατρική μεταρρύθμιση». Μάλιστα ο Διοικητής του ΨΝΑ με ανακοίνωσή του θυμίζει στους υποστηρικτές της «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» ότι κάποτε «έκαναν συναυλίες αλληλεγγύης και πορείες διαμαρτυρίας για να κλείσουν τα ψυχιατρεία της χώρας». Υποστηρίζει ότι ούτε ένας «από τους 4.500 χρόνιους ασθενείς που υπήρχαν στα ψυχιατρεία, σήμερα έχουν απομείνει μόνο 240», δεν «ζει σε παγκάκι ή κάτω από γέφυρα». Και τονίζει ότι «μόλις ολοκληρωθούν τα ψυχιατρικά τμήματα στα γενικά νοσοκομεία και οι κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας, τα ψυχιατρεία θα αποτελούν παρελθόν» παραβλέποντας τους διαδρόμους των ψυχιατρικών κλινικών -όπως του Ευαγγελισμού- που έχουν μετατραπεί σε «μικρά άσυλα» για τους ψυχικά πάσχοντες.
Υπέρ της διατήρησης των ψυχιατρείων -όχι ως ασύλων- αλλά ως ειδικών νοσοκομείων που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη έχει ταχτεί το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Στη συναυλία, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζήςκαι ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος. Την Πέμπτη 9/10 η Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου, μαζικοί φορείς της περιοχής και με τη συμμετοχή των συλλόγων Εργαζομένων των νοσοκομείων ΨΝΑ και «Αττικόν» διοργανώνουν κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία στις 7 μ.μ. στο Παλατάκι.
Για φωτογραφίες στο παραπάνω λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου