Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ψ/Χ Κλινική του Ευαγγελισμού: Απαξιωτικές και απάνθρωπες οι συνθήκες νοσηλείας

από στο κόκκινο

Οι εργαζόμενοι της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» καταγγέλλουν τις απάνθρωπες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της νοσηλείας των ασθενών
Έγγραφη διαμαρτυρία-προειδοποίηση για τις απάνθρωπες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της νοσηλείας των ασθενών, κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Αθηνών «ο Ευαγγελισμός», στη Διοίκηση του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι καλούν την διοίκηση να λάβει άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων προτού υπάρξει κάποιο τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με το έγγραφο της διαμαρτυρίας των εργαζομένων, ο αριθμός των ασθενών είναι υπερδιπλάσιος των διαθέσιμων κλινών (40 έως 50 ασθενείς για 20 κλίνες), με αποτέλεσμα, πολλοί ασθενείς να νοσηλεύονται σε φορεία στους διαδρόμους της κλινικής, γεγονός που γεννά μια σειρά προβλημάτων.

Οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται, δεδομένου της φύσεως των ασθενών, καθώς οι ασθενείς μπορεί να είναι ασταθείς, απρόβλεπτοι και δυνητικά επικίνδυνοι, τόσο για τους ίδιους όσο και προς τρίτους.  

Πέραν αυτού η νοσηλεία στους διαδρόμους σε δημόσια θέα, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των ασθενών.

Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι είναι πως για όλους αυτούς τους ασθενείς που νοσηλεύονται στους διαδρόμους (20 κατά μέσο όρο) υπάρχουν μόνο δύο τουαλέτες προς χρήση, με αποτέλεσμα τα κρούσματα ομαδικής γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού επί των ασθενών να είναι συχνό φαινόμενο.

Την έλλειψη ζωτικής σημασίας δωματίων απομόνωσης καταγγέλλουν επιπροσθέτως οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς προδιαγραφές προβλέπουν ένα δωμάτιο ανά 10 κλίνες νοσηλείας. Την ίδια στιγμή κάνουν λόγο και για την έλλειψη χώρου προαυλισμού των ασθενών καθώς η Ψ/Χ κλινική βρίσκεται στον 9ο όροφο του κτιρίου ΑΧΕΠΑ.

Τέλος, οι εργαζόμενοι διερωτώνται τι θα γίνει το 2015 όταν το Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο κλείσουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου