Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ: ΟΧΙ στο κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων

απο 902.gr

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συναυλία τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση-διαδήλωση στις 9 Οκτώβρη ενάντια στο κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων απευθύνει ηΓραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα η συναυλία αλληλεγγύης γίνεται τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στην πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου (ΔΑΦΝΙ) και η συγκέντρωση την Πέμπτη 9 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.
Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία αναφέρει:
«Το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων θα οδηγήσει στην παραπέρα συρρίκνωση, υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση των κρατικών δομών ψυχικής υγείας. Είναι κρίκος στην αλυσίδα των αντιλαϊκών αλλαγών που υλοποιούνται στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης  τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ για την ψυχική υγεία που θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών.
Από το 1999 χρονολογείται η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ για το κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρείων. Πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, πολύ πριν υπογραφεί το μνημόνιο, όταν η ελληνική οικονομία ήταν στη φάση στη καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Στόχος τους, από τότε, είναι:
- Να μειωθούν η κρατική χρηματοδότηση για την Ψυχική Υγεία.
- Να μεταφέρουν την ευθύνη για τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
- Να εξασφαλίσουν νέα "πελατεία" στους επιχειρηματίες, ώστε να επεκτείνουν τη δράση τους σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, με εξασφαλισμένη την κερδοφορία τους.
Το κλείσιμο των ψυχιατρείων, οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται δεν αφορούν  μόνο τα άτομα με ψυχικές διαταραχές και τις οικογένειές τους. Αφορούν όλες τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν την ψυχική τους υγεία να φθείρεται καθημερινά από την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά τους για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Καλούμε τα σωματεία στην Υγεία - Πρόνοια και όλους τους υγειονομικούς να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες  ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρείων, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που θυσιάζει τα δικαιώματα των ασθενών και των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου