Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Χαϊδάρι: Μαζική κινητοποίηση από τη Λαϊκή Επιτροπή για να μην κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (ΦΩΤΟ)

απο 902.gr



Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Παλατάκι, η Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου, για να μην κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, όπου εργάζονται πολλοί εργαζόμενοι από το Χαϊδάρι και τις γύρω περιοχές, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, καμία επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Ψυχική Υγεία, για σταθερή, μόνιμη εργασία με δικαιώματα για τους εργαζόμενους στην Ψυχική Υγεία. Στη συγκέντρωση, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σταύρος Καλαρίτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΨΝΑ (Δαφνί) και μέλος της ΛΕ Χαϊδαρίου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις συνολικά στους χρήστες της Ψυχικής Υγείας και στους εργαζομένους της από το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ταξικής αλληλεγγύης που πρέπει να εκδηλώνεται. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημήτρης Θεοδώρου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ και δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, ο Μιχάλης Ρίζος, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν», η Κατερίνα Σταθοπούλου, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Χαϊδαρίου (μέλος της ΟΓΕ) και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΨΝΑ, Νίκος Παναγούλης. 
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν. Αττικής, της ΣΕΑΑΝ, του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων του Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας.
Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στον κεντρικό δρόμο του Χαϊδαρίου, επί της Στρατάρχου Καραΐσκάκη, η οποία κατέληξε στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο στην Ιερά Οδό. Καθ' όλη τη διάρκειά της μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό, ενώ με ντουντούκες και συνθήματα έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε ύστερα από σύσκεψη που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή και στην οποία συμμετείχαν: Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δαφνί, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο «Αττικόν», η παράταξη του ΠΑΜΕ στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής, η Επιτροπή Αγώνα Χαϊδαρίου της ΠΑΣΕΒΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας, ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου (ΟΓΕ), το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
Για περισσότερες φώτο στο παραπάνω λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου