Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία - Απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία σήμερα (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία ενάντια στις διαθεσιμότητες και το κλείσιμο νοσοκομείων που προωθεί η κυβέρνηση.
Απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία

Σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ το πρωί προχώρησαν σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Δαφνίου, Δρομοκαΐτειου και Θεσσαλονίκης.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και γενικότερα στην Υγεία 
Από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας η Όλγα Σιάντου κάλεσε τους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία σε αγώνα ενάντια στην «ψυχιατρική μεταρρύθμιση», που, όπως είπε, στοχεύει στην απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση χρηματοδότησης της Ψυχικής Υγείας και την παράδοση του χώρου στο μεγάλο κεφάλαιο 
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία είχαν συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή. Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, επίκειται αλλαγή των δομών ψυχικής υγείας από το 2015, κάτι που θεωρείται ότι θα οδηγήσει σε λουκέτο αρκετά ψυχιατρικά νοσοκομεία, ενώ αναμένονται πολλαπλές μετακινήσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, ειδικότερα στον τομέα της απεξάρτησης.
Στόχο έχουν να κλείσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και να τα παραδώσουν στους ιδιώτες, σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Θωμάς Δημουλάς, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝ "Δαφνίου", ο οποίος κάλεσε σε συμμετοχή και στην αυριανή στάση εργασίας 
Κινητοποιήσεις σε υπό κατάργηση νοσοκομεία

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία που καταργήθηκαν και πλέον έχουν βάλει λουκέτο. Στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» εργαζόμενοι μαζί με κατοίκους της περιοχής εξακολουθούν από τη Δευτέρα να είναι συγκεντρωμένοι στην πύλη του νοσοκομείου, ενώ ασθενείς και εργαζόμενοι από άλλα νοσοκομεία και από άλλους κλάδους τους επισκέπτονται και στηρίζουν τον αγώνα τους. Το πρωί της Τρίτης δεκάδες εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο «Θριάσιο», υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, κατέφθασαν με πούλμαν και αυτοκίνητα στο «Αγία Βαρβάρα», όπως επίσης και εκπρόσωποι της «Πολυκλινικής». Σταθερά έξω από το νοσοκομείο βρίσκονται και οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Στο μεταξύ την Τρίτη το πρωί βουλευτής της Χρυσής Αυγής τηλεφώνησε στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» και ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί το νοσοκομείο. Αμέσως συνεδρίασε το ΔΣ του σωματείου και ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένους: «Οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι και να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους. Θα παρεμποδίσουμε όποια τέτοια επίσκεψη επιχειρηθεί να γίνει».
Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο «Αμαλία Φλέμιγκ» και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Οι εργαζόμενοι του «Πατησίων» θα κάνουν την Παρασκευή Γενική Συνέλευση και αμέσως μετά πορεία στη Νέα Ιωνία. Οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν αποφασίσει για την Πέμπτη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή.
Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη

Αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προχωρούν σε πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.30 π.μ.Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής. Απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας έχει πάρει και το σωματείο των εργαζομένων στο «Θριάσιο». Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.
Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες αποφάσισε και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία καλεί στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών σε όλη τη χώρα.
Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί εργαζόμενους, ασθενείς, κατοίκους και φορείς της πόλης  σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου