Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Εβδομάδα κινητοποιήσεων στην Υγεία

από tvxs

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
 
  • Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 8.00πμ στις εισόδους των ΝοσοκομείωνΔυτικής Αττικής και Πολυκλινικής θα συγκεντρωθούν οι Εργαζόμενοι των δύο προαναφερόμενων Νοσοκομείων με εκπροσώπους του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ και τα Δ.Σ. Σωματείων του Λεκανοπεδίου
  • Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8.00πμ στις εισόδους των ΝοσοκομείωνΠατησίων και Αμαλία Φλέμινγκ θα συγκεντρωθούν οι Εργαζόμενοι των δύο προαναφερόμενων Νοσοκομείων με εκπροσώπους του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ και τα Δ.Σ. Σωματείων του Λεκανοπεδίου
  • Επίσης την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 πμ, διαμαρτυρόμενη για «την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις των υγειονομικών».
  • Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείαςαπό τις 11.00 πμ έως τις 15.00 πμ. Στις 11.30 θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το Λεκανοπέδιο έξω από το υπουργείο Υγείας και για την Περιφέρεια έξω από τα γραφεία των ΥΠΕ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί: «Επαρκή χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας, την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού». «Δεν θα επιτρέψουμε στον Υπουργό Υγείας με τις μεγαλόστομες δηλώσεις του να βάλει φωτιά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και μετά να χορεύει στις στάχτες του», διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παναγία στη Θεσσαλονίκηαποφάσισαν να παραμείνουν στον τόπο και χώρο παροχής της εργασίας αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία καταργούνται οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις στο νοσοκομείο που επιτείνουν τα μέτρα της σκληρής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής διακυβεύοντας την υγεία των ασθενέστερα οικονομικά κυρίως στρωμάτων».

Όπως αναφέρει το Alterthess, οι εργαζόμενοι καλούν αύριο Δευτέρα στις 7:30 εργαζόμενους και αλληλέγγυους φορείς, κόμματα, χρήστες υπηρεσιών γυείας, σωματεία εργαζομένων σε συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείο Παναγία προκειμένου να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του νοσοκομείου. H συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε ακόμη την μετάβαση με πορεία των εργαζομένων και αλληλέγγυων στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος -έδρα της διοίκησης του νοσοκομείου- καθώς και την ενημέρωση όλων των φορέων -κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης για εκδήλωση συμπαράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου