Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Δίωρος αποκλεισμός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης



Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στις περικοπές στην Υγεία και στην διάλυση του δημοσίου συστήματος Υγείας. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην τέταρτη εβδομάδα κινητοποιήσεων, προχώρησαν στο κλείσιμο της κεντρικής πύλης του νοσοκομείου από τις 7 π.μ.μέχρι τις 9 π.μ. ενώ παράλληλα απέκλεισαν τα τρία ρεύματα της οδού Λαγκαδά στο ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία και συνέλευση.

«Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΘ αγωνίζονται για δημόσια και κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας για την ανατροπή των Μνημονιακών Πολιτικών που συγχωνεύουν και καταργούν νοσοκομειακές και προνοιακές μονάδες, περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις και αποκλείουν την πρόσβαση στην εργασία».

Ζητούν ακόμη «διαγραφή χρεών ανασφάλιστων χρηστών υπηρεσιών υγείας και χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και εξόφληση δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών την καταβολή θεραπευτικού κινήτρου στους εργαζομένους ασθενείς του νοσοκομείου».




 Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στα ΚΟΙΣΠΕ καθώς και οι ασθενείς στα Κέντρα Ημέρας αντιδρούν στην 9μηνη καθυστέρηση της πληρωμής του ήδη μειωμένου «Κινήτρου των ασθενών» το οποίο συνιστά για αυτούς ένα ελάχιστο εισόδημα για τις βασικές τους ανάγκες.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων των νοσοκομείων Παπανικολάου και Ιπποκράτειο, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων καθώς και ο βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης οι οποίοι εξέφρασαν την στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Ψυχιατρείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου