Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δαφνί

από 902.gr



Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ Δαφνί απαιτώντας την άμεση απόσυρση και την κατάργηση του νομοσχεδίου για τη ψυχική υγεία που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι εργαζόμενοι με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου όπου μίλησαν ο πρόεδρος και άλλα μέλη του ΔΣ του σωματείου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας χαιρέτισε η Όλγα Σιάντου, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων. Αμέσως μετά προχώρησαν σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το νοσοκομείο.

Την Τετάρτη 22 Ιούνη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα ΓΣ για να καθορίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα.

Επιπλέον απαιτούν:

Την κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων (2716/99 - 4272/14) των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που ενισχύουν την ιδιωτική πρωτοβουλία (ΜΚΟ) και τους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο της ψυχικής υγείας και της Πρόνοιας.

Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθεί κάθε ελαστική μορφή εργασίας που αποτελεί εργασιακό μεσαίωνα (πεντάμηνα, συμβάσεις έργου, μπλοκάκια κ.λπ.).

Την πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση του νοσοκομείου με ευθύνη του κράτους από τον κρατικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών.

Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας για όλους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου