Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

"Ζώντας με Φωνές": Βιβλιοπαρουσίαση στο Αγρίνιο

Παρουσίαση του βιβλίου “Ζώντας με Φωνές” και συζήτηση

την εκδήλωση διοργανώνουν το Ελληνικό Δίκτυο "Ακούγοντας Φωνές"

με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου.



‘’Η εμπειρία των φωνών δεν αποτελεί πάντα ασθένεια.
Είναι μια απάντηση σε προβλήματα ζωής
’’


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εντευκτήριο ‘’Παλαιό Τρένο’’ του Δ. Αγρινίου
Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00πμ

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από τα μέλη του δικτύου “Ακούγοντας Φωνές” :
και θα ακολουθήσει συζήτηση




Πληροφορίες: Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου, Κέντρου 7, Τηλ. 2641022565


https://www.facebook.com/events/154508154950125/




Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου:

“Μολονότι η έρευνα έχει δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που ακούνε φωνές δεν αναζητούν βοήθεια, οι ιστορίες αυτού του βιβλίου είναι από ανθρώπους που ακούνε φωνές και υπήρξαν (συχνά για μεγάλο διάστημα) ψυχιατρικοί ασθενείς. Φοβόντουσαν τις φωνές τους και, κυριευμένοι απ' αυτές, ένιωθαν αβοήθητοι. Η αποδοχή των φωνών υπήρξε συνεπώς ένα θαρραλέο και δύσκολο βήμα για αυτούς. Στις ιστορίες του βιβλίου θα βρείτε περιγραφές της διεργασίας με την οποία άνθρωποι που ακούνε φωνές, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο, να σταματήσουν να αγωνιούν και να μην κυριεύονται από αυτές. Το βιβλίο μιλάει επίσης για το πώς έμαθαν να αποδέχονται τις φωνές τους, να αλλάζουν τη σχέση μαζί τους και πώς άρχισαν να διαχειρίζονται τα προβλήματα της ζωής τους. Πέτυχαν χάρη στις δικές τους εσωτερικές δυνάμεις, χάρη στη θέληση και στις δυνατότητές τους, καθώς και με τη βοήθεια άλλων.

Από τις ιστορίες θα γίνει ξεκάθαρο ότι για κάθε άνθρωπο που ακούει φωνές η αποδοχή των φωνών και η συσχέτισή τους με τη ζωή του είναι ο μόνος δρόμος για ν' αναρρώσει από τη δυσφορία που αυτές προκαλούν. Η ενθάρρυνση των ανθρώπων ν' ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο είναι ο μόνος τρόπος να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν τη δυσφορία τους. Καθίσταται επίσης σαφές ότι, αντί να εξαλειφθούν οι φωνές, είναι περισσότερο βοηθητικό ν' αλλάξει κανείς τη σχέση μαζί τους.

Στον άνθρωπο που ακούει φωνές θέλουμε να πούμε ότι, για να πάρει πίσω τη ζωή του, πρέπει να κάνει επιλογές, ότι χρειάζεται άλλους με τους οποίους να σχετιστεί και ότι πρέπει να χτίσει τον 'εαυτό' του πάλι. Για να σταματήσει να είναι θύμα και να γίνει νικητής, χρειάζεται επίσης ευκαιρίες και εκμάθηση σε πραγματικές καταστάσεις ζωής, μια διαδικασία που περιγράφεται ξεκάθαρα από τον Ron Coleman (1999) και από πολλούς άλλους σ' αυτό το βιβλίο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου