Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

"Το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την ψυχική υγεία": Μέρος 2ο

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Όπως γνωρίζετε, ως δίκτυο “Ακούγοντας Φωνές” συμμετέχουμε και στηρίζουμε, στα πλαίσια της "Πρωτοβουλίας για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία" τη διοργάνωση μιας σειράς εκπαιδευτικών συναντήσεων / συζητήσεων γύρω από θεματικές ενότητες για τις οποίες υπήρξε έντονο ενδιαφέρον.

Η προηγούμενη, 6η εκπαιδευτική συνάντηση/συζήτηση με θέμα: “Το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την ψυχική υγεία. Η ακούσια νοσηλεία, η δικαστική συμπαράσταση, η επικινδυνότητα, το δικαστικό ψυχιατρείο και οι εναλλακτικές σ΄ αυτό”, που έγινε στις 8/4, δεν έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθεί λόγω του εύρους του θέματος που αφορούσε. Δεν υπήρξε χρόνος να αναπτυχθεί και να συζητηθεί το το ζήτημα της "επικινδυνότητας", του "ακαταλόγιστου", των σχετικών με αυτά άρθρων 34, 69 και 70 ΠΚ και του (κυοφορούμενου) δικαστικού ψυχατρείου - καθώς, φυσικά, και των εναλλακτικών σε αυτά προσεγγίσεων, νομοθετικών ρυθμίσεων, πρακτικών, υπηρεσιών.

Τα θέματα αυτά θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν σε μια νέα συνάντηση, που θα γίνει

την Παρασκευή, 13 Μαίου 2016, 19.00-21:00,

    στο χώρο του Δικτύου “Ακούγοντας Φωνές”

στη διεύθυνση Τροίας 44 και Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Εισηγητής στις θεματικές αυτές είναι  ο Γιάννης Αλεξάκης, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος φορέων ψυχικής υγείας. Θ' ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου