Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Στα χέρια του Βορίδη το πόρισμα από την ΕΔΕ στο "Δαφνί"

από athens.indymedia.org

Στα χέρια του Βορίδη το πόρισμα από την ΕΔΕ στο "Δαφνί" - Πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα προβλήματίζουν την διοίκηση του νοσοκομείου

Ακόμη και το ενδεχόμενο η διοίκηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") να προσφύγει νομικά κατά των υπογεγραμμένων της καταγγελίας για την νοσηλευόμενη ψυχικώς πάσχουσα στο ίδρυμα, οι οποίοι αποκάλυψαν πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της ψυχικώς πάσχουσας, αναμένεται να μελετήσει την ερχόμενη εβδομάδα το Δ.Σ. του νοσοκομείου.

Πάντως, το πόρισμα από την κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για το θέμα στο "Δαφνί" έχει ήδη παραδώσει από την Τετάρτη 18 Ιουνίου ο διοικητής του νοσοκομείου Παύλος Θεοδωράκης στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος αναγιγνώσκει αυτή την στιγμή λεπτομερώς το πόρισμα, προκειμένου να αποφασίσει εάν υπάρχουν νόμιμα περιθώρια για σχετικές ανακοινώσεις ή υπάρχουν βάσιμοι λόγοι προκειμένου να αποστείλει το πόρισμα της ΕΔΕ κατευθείαν στην εισαγγελία για τα περαιτέρω.
  
Απάντηση :

Η ελευθερία είναι θεραπευτική

1. Δυστυχώς στην Ελλάδα αποτελούν ακόμη οι ψυχασθένειες ταμπού , έτσι οι συγγενείς ασθενών δεν βγαίνουν να καταγγείλουν δημόσια τι συμβαίνει στα ψυχιατρικά νοσοκομεία από μεθόδους που χρησιμοποιούν η πλειοψηφία των ψυχιάτρων που είναι παρωχημένες , βάρβαρες και αγγίζουν τα όρια των βασανιστηρίων.

Οι συγγενείς είτε φοβούμενοι τον κοινωνικό στιγματισμό- ρατσισμό απέναντι στους ψυχικά πάσχοντες,  είτε θέλοντας να ξεφορτωθούν- παρκάρουν  ανθρώπους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία , είτε φοβούμενοι τους ψυχιάτρους, η πλειοψηφία δεν μιλά πόσο μάλιστα να βγει δημόσια και επώνυμα  να καταγγείλει τα αίσχη των γιατρών  και του συστήματος. Τώρα πόσο έχει χρησιμοποιήσει την ψυχιατρική επιστήμη η κυριαρχία και πόσο διαπλέκονται ψυχίατροι με αυτή είναι μια άλλη κουβέντα που πρέπει να ανοίξει.

2. Τον σύντροφο μου τον ρώτησε αυτός που ανέλαβε την εδε στο Δαφνί , «εντάξει τα ονόματα τα καταλαβαίνω από τι πάσχει η ασθενής γιατί το γράφετε; Μήπως είναι αποκάλυψη προσωπικού δεδομένου; Και απάντησε «εμείς δεν έχουμε κανένα ταμπού με τις ψυχικές ασθένειες, όπως βγαίνουν και μιλανε  συγγενής πασχόντων για τον καρκίνο, την αιμοκάθαρση, ακόμη πλέον και για την αιμορροφιλία, έτσι μιλάμε και εμείς παίρνοντας την συγκατάθεση του ανθρώπου μας.

Μαρία Νικολαιδου (μια  από τους καταγγέλλοντες, αδελφή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου