Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής (VIDEO - ΦΩΤΟ)

από 902.gr
Κινητοποίηση έξω από τοΚέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινήςστο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ και Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου Αθήνας
Διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του Κέντρου, καθώς με έγγραφο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ αρχίζει η διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των δομών του Οργανισμού, ώστε να προχωρήσει η μετάβασή τους στις Υγειονομικές Περιφέρειες.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΠΥ), το μοναδικό δημόσιο στη χώρα, που λειτουργεί από το 1966. Κάθε χρόνο δέχεται 5.500 παιδιά και εφήβους των λαϊκών οικογενειών έχοντας ελάχιστο προσωπικό. Ασχολείται με περιστατικά που αφορούν μεταξύ άλλων δυσλεξία, κατάθλιψη κλπ. Επίσης κάθε χρόνο προσφέρει στήριξη και σε 6.500 παλιά περιστατικά. Τα χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης αυξήθηκε η προσέλευση των περιστατικών κατά 40%, όταν πριν 15 χρόνια τα νέα περιστατικά δεν ξεπερνούσαν τα 350. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου