Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ενημερωτικό σημείωμα

Καλημέρα σε όλους και όλες

Δυο προτάσεις για συνέδρια στο εξωτερικό για όσους έχουν διάθεση, χρόνο και (κυρίως) χρήμα για να ταξιδέψουν.

Η πρώτη αφορά το Παγκόσμιο Συνέδριο των Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές, το οποίο φέτος, μετά τη Θεσσαλονίκη, θα διεξαχθεί στην Ισπανία το διήμερο 6 και 7 Νοεμβρίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο: http://entrevoces.org/en_GB/

 Η δεύτερη αφορά μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου του Cork στην Ireland σε συνεργασία με το Δίκτυο Κριτικών Φωνών Ιρλανδίας (Critical Voices Netwοrk Ireland) με τίτλο First Conference Announcement: ‘Critical Perspectives On and Beyond the Therapy Industry’ : http://www.iimhn.ie/first-conference-announcement-critical-perspectives-on-and-beyond-the-therapy-industry-and-call-for-workshop-presentations/

Ενδιαφέρουσες προτάσεις και θεματικές σε μια Ευρώπη όπου αναπτύσσονται φωνές κριτικές προς το κυρίαρχο εμπορευματοποιημένο ψυχιατρικό μοντέλο, ανοίγουν ζητήματα που μας αφορούν όλους με μια πιο ριζοσπαστική διάθεση και τελικά αναζητούν εναλλακτικούς δρόμους. Ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στην ιστοσελίδα μας κάποιες από τις παρουσιάσεις και να υποδεχτούμε κάποιους από τους ομιλητές στην Αθήνα το επόμενο διάστημα.

Με εκτίμηση

Δίκτυο Ανθρώπων που

Ακούνε Φωνές Αθήνας

Υ.Γ. “Η κόλαση των ζωντανών δεν είναι κάτι που αφορά το μέλλον. Αν υπάρχει μια κόλαση είναι αυτή που υπάρχει ήδη εδώ, η κόλαση που κατοικούμε καθημερινά, που διαμορφώνουμε με τη συμβίωσή μας. Δυο τρόποι υπάρχουν για να μην υποφέρουμε.
Ο πρώτος είναι για πολλούς εύκολος: να αποδεχθούν την κόλαση και να γίνουν τμήμα της μέχρι να μην βλέπουν πια. Ο δεύτερος είναι επικίνδυνος και απαιτεί συνεχή προσοχή και διάθεση για μάθηση: να προσπαθήσουμε να μάθουμε και να αναγνωρίσουμε ποιος και τι, μέσα στην κόλαση, δεν είναι κόλαση, και να του δώσουμε διάρκεια, να του δώσουμε χώρο”
Italo Calvino, Αόρατες Πόλεις (Από το site του 7ου Παγκόσμιου Συνέδριου των Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου