Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Γ. Λαμπρούλης: Η κυβέρνηση ενισχύει το ρόλο των ιδιωτών στη ψυχική υγεία



από 902.gr

Την πολιτική της κυβέρνησης που ενσωματώνει τους ιδιώτες επιχειρηματίες στις δομές της ψυχικής υγείας και της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κατήγγειλε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
'Οπως επεσήμανε οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις μπορεί να είναι καλές στα χαρτιά, ωστόσο από τη στιγμή που δεν λύνονται τα σοβαρά προβλήματα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων με την έλλειψη κλινών, μηχανημάτων και εξειδικευμένου προσωπικού, στην πράξη αυτές δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
'Οσον αφορά τις ρυθμίσεις για τη ψυχική υγεία επεσήμανε ότι εντάσσονται στη γενικότερη ψυχιατρική μεταρρύθμιση της ΕΕ - κυβέρνησης που προβλέπει τη συρρίκνωση του κρατικού τομέα, την ενίσχυση του ιδιωτικού με ενδεικτικό παράδειγμα την πρόβλεψη για ανάπτυξη παντός είδους ψυχικής υγείας από ιδιώτες, ΜΚΟ, κλπ.
Τέλος, κατήγγειλε τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης και στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που στόχο έχουν την ενίσχυση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών καθώς μετακυλίει το κόστος στα ίδια τα ζευγάρια ενώ ταυτόχρονα περικόπτει τα σχετικά κονδύλια από τον ΕΟΠΥΥ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου