Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο ΨΝΑ

από 902.gr/


Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ)  ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα, την ΠαρασκευήΜάρτη θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο χώρο του νοσοκομείου. Τη Δευτέρα 7Μάρτη νέα Γενική Συνέλευση ώρα 11 π.μ. και την Τετάρτη 9 Μάρτη συμμετοχή στη γενική απεργία.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει: «Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά ακάθεκτη στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων που έχουν απομείνει. Τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση είναι σε βάρος των ψυχικά πασχόντων και των εργαζομένων. Είναι επιβεβλημένα από τη στρατηγική πολιτική της ΕΕ (που εφαρμόζονται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) όπως αυτή εξειδικεύτηκε με το πρόγραμμα "Ψυχαργώς" και πρόσφατα με το μνημόνιο Αndor - Λυκουρέντζου.
Οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στο κλείσιμο των ψυχιατρείων και απαιτούμε παλεύοντας για:
  • Ανάπτυξη δικτύου δημόσιων και δωρεάν κοινοτικών δομών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ψυχική Υγεία με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης. Έξω οι ΜΚΟ από το ψυχιατρείο.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των αναγκών των μονάδων και των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.
  • Καμία διαθεσιμότητα - κινητικότητα - απόλυση. Να ανακληθούν άμεσα οι διαθεσιμότητες των οδηγών και των φυλάκων - νυχτοφυλάκων, που είναι μέρος της παράδοσης υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο και θέτει σε κίνδυνο την παροχή υπηρεσιών και την υγεία των ασθενών.
  • Καμία μεταφορά κλινικών - υπηρεσιών.
  • Καμία παρακράτηση συντάξεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των ψυχικά πασχόντων.
Δηλώνουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται όχι μόνο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας αλλά προπάντων για την πρόσβαση όλων σε σύγχρονες, ποιοτικές δημόσιες και δωρεάνυπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου