Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Νέα κινητοποίηση στο Δαφνί από τους εργαζόμενους του ΨΝΑ και του «Δρομοκαΐτειου» (VIDEO-ΦΩΤΟ)

από το 902.gr
Νέα κινητοποίηση αύριο το πρωί


Μαζική κινητοποίηση στο «Δαφνί» πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του «Δρομοκαΐτειου».
Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων απέκλεισαν τις δύο λωρίδες της λεωφόρου Καβάλας του ρεύματος προς το Θριάσιο αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για κινητικότητα των εργαζομένων, αλλά και τη διάλυση των ίδιων των ψυχιατρείων. 
Το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο στις 9 το πρωί οπότε οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συγκέντρωση έξω από το «Δαφνί», ενώ στη 1 θα πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις.
Χτες οι εργαζόμενοι στα δύο ψυχιατρεία έκαναν συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, μετά τη δημοσιοποίηση απ' τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια των σχεδίων για την ένταξη του προσωπικού σε κινητικότητα και τη μεταφορά τμημάτων σε άλλα νοσοκομεία.
Η απάντηση της υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή, σε αντιπροσωπεία των εργαζομένων -στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης- ήταν ότι θα εφαρμοστεί το σύμφωνο Λυκουρέντζου - Αντορ, που προβλέπει το οριστικό κλείσιμο των ψυχιατρείων μετά το 2015.
Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη σημερινή κινητοποίηση διαμηνύοντας ότι δε θα δεχτούν καμιά διαθεσιμότητα - κινητικότητα, καμιά μεταφορά ή μετακίνηση κλινικής εκτός νοσοκομείου, ή κατάργησή της. Ταυτόχρονα, με βάση και τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων ψυχικής νόσου, ζητάνε να ενισχυθούν αντίστοιχα και οι δημόσιες, κρατικές δομές ψυχικής Υγείας με υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό.
Οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν την ανάγκη για αγώνα, όχι μόνο για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, αλλά και ενάντια στη διάλυση της ψυχικής Υγείας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου