Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τριήμερο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

απο tvxs

Τριήμερο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας διοργανώνεται από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου από την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο (DEREE).
Ο Στέλιος Κούλογλου θα συμμετάσχει και θα συντονίσει τη συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Κατάθλιψη και Κρίση:από το φόβο της κατάρρευσης στιςομάδες αυτοβοήθειας» που θα πραγματοποιηθεί στο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου (Θέατρο PIERCE) , το Σάββατο 8 Ιουνίου 17.30 – 19.00

Κατά τη διάρκεια του Τριήμερου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή).
Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός που θα ενισχύει την αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης και θα αυξάνει την απήχηση των θεμάτων ψυχικής υγείας και στο γενικό πληθυσμό και σε ειδικές ομάδες (εκπαιδευτικοί, νέοι, σπουδαστές κλπ).
Το Φεστιβάλ, όπου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, αποτελεί επίσης μια έμπρακτη προσπάθεια να τιμηθούν τα άτομα με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας και να επιβραβευθεί η προσπάθειά τους για επανένταξη και αποκατάσταση,  σε μια δράση που προωθεί τα κοινωνικά οφέλη της πρόληψης και εξαίρουν την κοινωνική συμβολή των υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.)  δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχικής υγείας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων από το 1988.
Εκδηλώσεις:
  • Επιστημονικές συζητήσεις – διαλέξεις σε θέματα σχετικά με την ψυχική υγεία με τη συμμετοχή επαγγελματιών ψυχικής υγείας, εκπροσώπων συλλόγων ληπτών και οικογενειών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών.
  • Θεατρική παράσταση «Δε μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς» της Φ. Τσαλίκογλου και συζήτηση 
  • Ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στην Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας
  • Αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ με τη συμμετοχή παλαίμαχων και εν ενεργεία αθλητών
  • Συναυλία Pop μουσικής
Πληροφορίες: 210 8056920 και http://www.acg.edu/web/mentalhealthfestival/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου